Nieuws
Waar komt rodekool uit de HAK pot vandaan?
Bron: HAK
Die heerlijke rodekool waar u destijds nog van gesmuld heeft, de sappige, echte kool van HAK, die is niet zomaar in het potje terecht gekomen. WPK werkt sinds jaar en dag hard aan het opkweken van koolplanten voor onder andere HAK.
Nu worden koolplanten vaak gezien als echte wintergroente, maar u kunt ook genieten van deze groente met het lekkere weer. Zo kunt u bijvoorbeeld een zomers gerecht maken van HAK rodekool met scholfilet en dillesaus (één van onze favorieten).
Ingrediënten:
– 1 kg vastkokende aardappelen
– 3 of 4 scholfilets
– 100 gr magere yoghurt
– 4 el (60 ml) Dijonmosterd
– 1 el honing
– 4 el (60 ml) citroensap
– 3 el (een handje vol) verse dille
– zonnebloemolie
– zout
– peper
Aan de slag
1. Meng in een kom de yoghurt, mosterd, honing, het citroensap en de dille. Dek de kom af en zet hem ongeveer 30 min. in de koelkast.
2. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
3. Kook ze in water met zout in ongeveer 15-20 min gaar.
4. Breng de scholfilet op smaak met peper en zout.
5. Giet een laagje van minimaal ½ cm zonnebloemolie in een grote koekenpan.
6. Verhit de olie op hoog vuur en leg de schol als de olie heet is (er mag net geen rook af komen) in midden van de bakpan.
7. Draai het vuur terug naar de middelste stand, laat de schol enkele minuten met rust en bak de schol bruin en gaar. Wacht tot de randen licht bruin worden en de vis vanzelf loslaat (schud hiervoor voorzichtig de pan).
8. Keer de scholfilet als hij gaar en bruin genoeg is en draai hem om voor de andere kant.
9. Verwarm de rodekool (niet laten koken).
10. Giet de aardappelen af en pureer deze met de rodekool.
11. Serveer de rodekool stamppot met de dillesaus
Wij weten al wat voor lekkers op tafel staat vanavond. Eet smakelijk!