Over ons

Welkom bij de Westlandse Plantenkwekerij

Een echt familiebedrijf dat in de jaren ’30 is opgericht

WPK is een echt familiebedrijf dat in de jaren ’30 is opgericht door Arie van der Arend. Sinds 1960 luistert het bedrijf naar de naam WPK. Vanaf dat moment zijn we gaan groeien, aangezien de vijf kinderen van Arie van der Arend maar liefst zeven WPK locaties hebben opgericht. Met vestigingen in het Westland, Limburg en België was de WPK groep geboren. Tegenwoordig bestaat WPK uit één bedrijf met vier locaties in Westland en Brabant, waarbij de directie wordt gevoerd door Erik en Eviek van der Arend.

Wij van WPK kweken groenteplanten op voor tuinbouwondernemingen in heel Europa: van zaad tot plant. Het uitgangsmateriaal omvat zowel warme groenteplanten als trayplanten, geschikt voor de bedekte én onbedekte professionele glastuinbouw. Daarnaast telen we een fleurig assortiment potplanten onder de naam House & Garden.

Aangenaam!

Kennismaken?

Dit alles doen we vanuit het motto:

‘De wereld elke dag een beetje groener’

We zijn bewust bezig met het milieu en gebruiken bijvoorbeeld restwarmte van de nabijgelegen Amercentrale om onze kassen in Made te verwarmen. Daarnaast streven wij naar het minimaliseren van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Deze inspanningen maken van ons een duurzame en betrouwbare partner in de agrarische keten.

Naast onze liefde voor het milieu, is het welzijn van onze medewerkers van groot belang. Daarom beschikt WPK over de juiste certificaten:

Certificaat

MPS-A

Certificaat

MPS-SQ

Certificaat

ISO-9001

Certificaat

‘On the way to
PlanetProof’

Certificaat

‘Skal Bio certificaat – Made 1’

Certificaat

‘Skal Bio certificaat – Made 2’

En dan denk ik aan Westland en Brabant, want daar wordt hybride belicht

De positionering van glastuinbouw in Brabant

Wij van WPK zetten ons in voor de ontwikkeling van het tuinbouwgebied in Made en omstreken. Onder de naam ‘Kansrijk Made’ werken we samen met andere glastuinbouwbedrijven om de positie van de glastuinbouw in Brabant te versterken. Dit gaat niet alleen om de groene vingers van onze werknemers, maar ook om het gebruik van hypermoderne en innovatieve hulpmiddelen. Wellicht heb je deze al gezien tijdens het evenement Kom in de Kas.

Vitaliteit voorop als sponsor
van WPK/Westlandia

Sinds 2013 zijn we trotse sponsor van handbalvereniging WPK/Westlandia uit Naaldwijk. Een mooie club waar enthousiaste vrijwilligers samenwerken aan het bereiken van gestelde doelen. Deze betrokkenheid komt niet alleen voort uit de persoonlijke inzet van Erik en Eviek van der Arend bij de club, maar ook uit het feit dat wij als sponsor geloven in het belang van sporten voor een gezonde levensstijl.

Op vertrouwen kun je bouwen

Als wij één ding belangrijk vinden binnen ons bedrijf, dan is het wel vertrouwen. Daarin hebben we het over het vertrouwen tussen onze collega’s en klanten, maar ook zeker het aangename gevoel tussen alle overige betrokken partijen. Wij zijn een open bedrijf, draaien er niet omheen en zien een afspraak echt als een afspraak.

Groene genialiteit

Naast het vertrouwen dat wij bieden, zorgt onze deskundigheid ervoor dat de opkweek van onze hoogwaardige producten wordt gewaarborgd. Iedereen binnen ons bedrijf betrekken we zoveel mogelijk bij het dagelijkse verbeterproces. Dit zorgt voor een positieve invloed op de geleverde kwaliteit, waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om te groeien.

Grensverleggende groei

Wij van WPK zijn bijzonder nieuwsgierig. In de positieve zin van het woord dan. Daarnaast willen wij blijven leren en onszelf ontwikkelen. Door in te spelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen blijven wij vooruitstrevend en gaan we met de tijd mee. Er wordt niet voor niets vaak geroepen dat wij het iedere dag beter willen doen dan de dag ervoor.

Net dat beetje meer

Tot slot streven wij van WPK altijd naar de allerbeste oplossing. Met behulp van onze ervaren en vakkundige collega’s en de focus op de wensen van de klant, zorgen wij ervoor dat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Onze oplossingsgerichtheid maakt dat wij exact produceren wat de klant verwacht – of net een beetje meer.