Tomatenplant

Opkweek van tomatenplanten

Eén van onze specialismen

WPK is specialist als het gaat om de opkweek van tomatenplanten. Wij van WPK zijn dan ook trots dat wij een grote groep tomatenkwekers binnen onze trouwe klantenkring mogen rekenen. Waar vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Traditionele opkweek

Van november tot eind maart verzorgen we de opkweek van het uitgangsmateriaal voor traditionele tomatenteelt. Onze locaties zijn uitgerust met eb- en vloedvloeren en assimilatiebelichting van 6.000 lux. Daarnaast beschikt een deel van ons teeltoppervlak over hybride belichting. Dankzij onze datagedreven teeltmethoden kunnen we ervoor zorgen dat de planten op het juiste moment klaar zijn voor het planten.

Belichte opkweek

Met de opkomst van belichting in de tomatenproductie is de periode voor de opkweek van het uitgangsmateriaal verschoven naar augustus tot oktober (uitgaande van conventionele omstandigheden). Met onze uitgebreide ervaring en ons eigen ontwikkelde groeimodel kunnen we aan alle wensen van onze klanten voldoen. Bovendien hebben we expertise in het leveren van bloeiende tomatenplanten die al bestoven zijn door hommels op onze teeltlocaties.

Hygiëne tijdens de opkweek

Door onze jarenlange ervaring in het opkweken van tomatenplanten hechten we veel waarde aan hygiëne. We zien het als een uitdaging om onze producten te kweken volgens de strikte richtlijnen van de overheid. Naast het waarborgen van hygiëne voor de planten hebben we ook ons eigen hygiënebeleid, wat essentieel is om ziektes en virussen tot een minimum te beperken. Zo desinfecteren wij de teeltvloeren na iedere teeltfase en ontsmetten wij in totaal vier keer onze handen voordat wij aan de slag gaan én bij het wisselen tussen afdelingen. Bovendien worden alle werkmaterialen schoongemaakt en ontsmet tijdens de wekelijkse schoonmaak.

Speciale wensen?

Neem gerust contact op met Tjalko