Vegetable plants

Groenteplanten

WPK is specialist op het gebied van groenteteelt in Europa

Onze passie? Het opkweken van topkwaliteit groenteplanten én trayplanten voor de tuinbouw. Van geënte tomatenplanten met één of meerdere koppen tot paprika-, komkommer-, courgette- en vruchtgewassen; ons assortiment is veelzijdig en verrassend.

Ons assortiment

Vegetable plants

Tomatenplant

Komkommerplant

Paprikaplant

Trayplanten

Vruchtgewassen

Opgekweekt met een glimlach

Tijdens het opkweekproces beschikken we over de volledige controle. Naast het vertrouwen op ons kwekershart en groene vingers, houden we het groeiproces nauwlettend in de gaten middels cijfermatige analyses. Met ons eigen groeimodel monitoren we de planten gedurende de hele opkweekperiode. We produceren precies wat onze klanten vragen en hebben zelfs de mogelijkheid om tussentijdse aanpassingen te doen en te voorspellen wanneer de plant aan de gestelde eisen voldoet.

Het opkweekproces

Van zaad tot plant

Het opkweekproces kent verschillende stadia, met elk hun eigen kenmerken en dynamiek. Dankzij het gebruik van hoogwaardige zaden en substraten, verlaten alleen de allerbeste producten onze kassen. Onze zaden zijn namelijk niet voor niets GSPP gecertificeerd.

3D-sortering

Na het zaaien worden de zaadjes van onze planten gekiemd op de zaaiafdeling. Deze worden vervolgens automatisch gesorteerd met behulp van onze 3D-sorteerder, die wij in samenwerking met Flier en de Universiteit van Wageningen hebben ontwikkeld. Deze sorteerder zorgt ervoor dat de zaden in drieën worden verdeeld. Uiteindelijk kunnen we hierdoor uniforme planten leveren.

Enten

Nadat de zaden de 3D-sorteerder zijn gepasseerd worden de zaailingen geënt en gepoot in verschillende soorten ondergronden, zoals steenwol, kokos, perliet of potgrond.

Biologische opkweek

We zien steeds meer mensen die tijdens het doen van boodschappen kiezen voor biologische producten. Daarnaast stimuleert de overheid het gebruik van duurzame gewasbeschermingsmiddelen. Hier doen wij met alle plezier aan mee. Om dit te ondersteunen bieden wij biologisch opgekweekte trayplanten aan.

Verantwoorde opkweek

Onze water IQ-installatie zorgt ervoor dat het water voor 99,5% is vrij gewaard van bestrijdingsmiddelen, schimmels en virussen. Dit resulteert in de perfecte basis voor warme groente- en trayplanten. Hiermee voldoen wij aan de wettelijk gestelde norm op het gebied van waterzuivering en ondernemen wij op een milieubewuste manier. Green & clean! Iedere druppel wordt op deze manier immers hergebruikt.

Om alle processen optimaal te beheersen hebben wij de volgende certificaten:

Certificaat

ISO-9001

Certificaat

MPS-SQ

Certificaat

MPS-A

Ook zijn wij aangesloten bij Fair Flowers Fair Plants (FFFP) en werken wij volgens de door GSPP voorgestelde richtlijnen.

Laat je inspireren!

Neem contact op met Tjalko