Komkommerplant

Opkweek van komkommerplanten

Een andere aanpak

De vraag naar het type komkommer verschilt per gebied. En dat is iets waar wij op inspelen. Doordat de opkweekduur van de komkommerplant de kortste is van alle groenteplanten, vraagt deze teelt een andere aanpak. Tijdens een persoonlijk gesprek komen onder andere de keuze van het ras, de plantleeftijd en de manier van afleveren aan bod.

Tijdens dit gesprek kun je de bloei- en oogstdatum voorstellen en een keuze maken uit het soort ondergrond voor de komkommerplant, zoals steenwol, kokos, perliet of potgrond. Daarnaast kunnen de komkommerplanten met 1 of 2 koppen worden geleverd. Tot slot is ook het enten van de komkommerplanten mogelijk. Als je specifieke andere wensen hebt, dan kunnen wij dit altijd bespreken.

Gezonde komkommerplant

Wij houden bij de komkommerplant rekening met de strenge regels op het gebied van hygiëne. Onze kassen zijn daarom voorzien van assimilatie- of zelfs hybride belichting, insectengaas, vloerverwarming en energiedoeken. Uw planten kunnen hierdoor de groei maken die zij nodig hebben. Dit om uiteindelijk uit te groeien tot de perfecte komkommerplant voor uw teelt.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met Tjalko.