Nieuws
De herfst inluiden met Kramer zuurkoolstamppot!
De zomer is ten einde, de avonden worden korter en het wordt vroeger donker. Tijd om de winterse recepten tevoorschijn te halen. Wist u dat Kramer zuurkool opgekweekt wordt bij WPK? Wij werken nauw samen met Kramer om de lekkerste zuurkool voor u te maken.
De opkweek begint bij WPK en wordt vervolgens in de BRC gecertificeerde productiebedrijven bij Kramer omgezet in hoogwaardige topkwaliteit producten. Dat zuurkool een veelzijdig product is, blijkt wel uit de vele verschillende recepten die gedeeld worden! Zo ook het recept dat wij voor u hebben geselecteerd.
Zuurkool past perfect bij een winters recept, net zoals deze lekkere zuurkoolstamppot met ananas en spekjes.
Ingrediënten:
– 500 gram aardappels
– 350 gram Kramer zuurkool
– 2 dl melk
– 400 gram gehakt
– 1 blikje ananasstukjes
– spekjes
– peper en zout
– paneermeel
– klontje boter
Aan de slag:
1. Verwarm de over op 250°C.
2. Schil de aardappelen en breng ze met zout aan de kook.
3. Voeg de melk en boter toe en maak er puree van. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bak het gehakt al roerend in de pan.
5. Doe de spekjes in een kleine pan en bak deze 5 minuten op laag vuur.
6. Kook de zuurkool 5 minuten en laat vervolgens de zuurkool uitlekken.
7. Wrijf de ovenschaal in met een klontje boter.
8. Doe een laagje aardappelpuree in de ovenschaal, vervolgens een laagje zuurkool met het gehakt en de ananas en als laatste weer een laagje aardappelpuree. Om een knapperige korst te krijgen, bestrooit u de bovenste laag met wat paneermeel met een klontje boter.
9. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Uw zuurkoolstamppot is klaar! Aan tafel!