Nieuws

Dianto en Thijs te gast bij Paprika Tasty Radio

Op 11 september waren Dianto, specialistisch medewerker teelt bij WPK, en Thijs, algemeen directeur bij plantenkwekerij P. van Geest, te gast bij Paprika Tasty Radio. Tijdens de uitzending op deze tuinbouwzender vertelden Dianto en Thijs meer over de samenwerking tussen WPK en P. van Geest. Want hoe is de samenwerking eigenlijk tot stand gekomen? En zijn wij “getrouwd” met P. van Geest of houden we het toch bij “verkering”? Daarnaast besprak het duo de laatste ontwikkelingen op het gebied van de opkweek van zowel groenteplanten als sierteelt. Natuurlijk kun je de highlights hieronder alvast doornemen.

Samen sterk!

Zo’n vier jaar geleden heersten bij zowel WPK als P. van Geest behoefte aan extra kweekruimte in bepaalde delen van het jaar. Laten wij – WPK en P. van Geest – elkaar hier nu precies in afwisselen. Een perfecte match op basis van vertrouwen dus. “Samen sta je sterk, maar wel door het behouden van je eigen identiteit. Vier jaar later is dit nog steeds het geval”, vertelt Thijs. Buiten het delen van de teeltlocatie, zijn we ook meteen nagegaan waar we elkaar in konden verbeteren en aanvullen. Zo zijn verschillende processen op het gebied van teelt en productie geoptimaliseerd en hebben we de IT op elkaar afgestemd. Ook een gezamenlijke planning en inkoop horen bij onze samenwerking. En weet je wat hier zo mooi aan is? Niets hoeft overhaast te gebeuren, zoals veelal het geval is bij het samengaan van verschillende bedrijven.

“Alles gaat op basis van vertrouwen, daarom kunnen we alles stap voor stap aanpakken.” – Thijs Hermans

Ontwikkelingen in de opkweek

Je hoort het wellicht steeds vaker voorbij komen: weerbaar telen. Dianto legt tijdens het bezoek bij Parpika Tasty Radio uit hoe wij zorgen voor een hogere mate van plantweerbaarheid. “Samen met P. van Geest zijn wij veel bezig met Natural Power Seeds (NPS). Dit is eigenlijk een soort zaadbehandeling die het gewas groeikrachtiger en dus weerbaarder maakt. We hebben ook een andere oplossing ontwikkeld om sterkere planten te kunnen leveren.”

Tijdens de radio-uitzending merkt de presentator op dat steeds meer zaadhuizen ook (groente)plantenkwekerijen starten. “Een goed voorbeeld hiervan is de coöperatie tussen WPK en Plantfactory”, stelt Thijs. Dianto vult zijn collega aan met het feit dat wij door de banden met Plantfactory, dat een dochteronderneming is van het Israëlische TomaTech, een breder assortiment aan tomatenrassen kunnen aanbieden.

Tip! Spoel door naar minuut 11:30.

Werken bij WPK?

Join the family