Nieuws

Waarom wij bij WPK niet 1, 2, of 3, maar zelfs 4 keer handen wassen

Binnen ons bedrijf is hygiëne van groot belang. “Zeg maar gerust dat het je bestaansrecht is”, stelt Dianto – specialistisch medewerker teelt. “Bij WPK doen wij er alles aan om optimale hygiëne te garanderen – zeker gezien de hoge druk van virussen, zoals het tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV).” Zo zijn een aantal jaar geleden alle processen onder de loep genomen om eventuele bronnen van besmetting tot in de kleinst hoekjes en gaatjes te verdrijven.

Waarom is drie keer handen wassen niet genoeg?

Schone handen vinden wij bij WPK heel belangrijk. Alle medewerkers op iedere WPK-locatie nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Zij wassen in totaal vier keer hun handen voordat ze aan de slag gaan: twee keer wassen en twee keer ontsmetten. Vuile handen ontsmetten heeft immers weinig effect.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat niemand de werkvloer opkomt zonder zich om te kleden of overkleding – zoals coverall, handschoenen en overschoenen – te dragen. Eenmaal op de werkvloer wordt verspreiding tijdens iedere aanraking met het gewas geminimaliseerd. Het ziet er voor sommige mensen misschien ietwat lachwekkend uit, maar “wij sealen onze benen in voordat wij in contact komen met het gewas, om maar een voorbeeld te noemen. Bovendien worden alle werkmaterialen schoongemaakt en ontsmet tijdens de wekelijkse schoonmaak en desinfecteren we de vloeren na iedere teeltfase van ongeveer twintig dagen.”

Zo dragen klanten en leveranciers hun steentje bij

Het waarborgen van optimale hygiëne kun je niet alleen, dit doe je écht samen. Naast iedereen binnen ons bedrijf, helpen ook betrokken partijen hieraan mee. Zo vragen wij klanten om retourmaterialen alvast eenmaal af te spuiten of te ontsmetten voor deze ons bedrijf binnenkomen. Naast goede hygiëne, ondersteunen we hiermee ook samen onze missie om de wereld een beetje groener te maken. Middels goede hygiëne kan onder andere verspilling worden tegengegaan.

Werken bij WPK?

Join the family