Nieuws

#Flowerboostchallenge wordt enorm gewaardeerd

De strijd tegen het Corona-virus vraagt veel van ons aanpassingsvermogen. Diverse bedrijven zien de vraag naar hun producten wegvallen en in sectoren als de zorg is de werkdruk hoger dan ooit. Waar de ene persoon zich met gemak sociaal kan distantiëren, hunkert een ander juiste extra naar een aanraking of een écht gesprek. We zijn met veel plezier de #flowerboostchallenge aangegaan!

Het zijn verwarrende tijden op ons hoofdkantoor in Made. Op het ene bedrijf kweken we prachtige koolplanten, die over twee maanden verder groeien op de akkers in Europa. Op het andere bedrijf staan net zulke mooie potplanten. Helaas belanden deze door het wegvallen van de vraag naar sierteelt in Europa waarschijnlijk in de container.

Zo ver laten wij het natuurlijk niet komen! Wij zouden WPK niet zijn als we positief met deze situatie omgaan, hier sterker uitkomen en wachten op betere tijden. Dus we houden de moed erin en werken binnen ons bedrijf meer dan ooit samen. Dat doen we ook buiten ons bedrijf, bijvoorbeeld met de partners waarmee we de #flowerboostchallenge zijn aangegaan.

De Riethorst Stromenland Zorgorganisatie: “Het is zo fijn dat er aan onze bewoners gedacht wordt, ze waarderen dit enorm.”

Nu we ons sociaal distantiëren, zijn we eigenlijk dichterbij dan voorheen. Dat geldt voor de meeste mensen die buiten de risicodoelgroepen vallen, maar niet voor de mensen die zorg nodig hebben en geen bezoek meer mogen ontvangen. Deze mensen zijn juist eenzamer dan voorheen. Zij passen zich (samen met de verpleging) zo veel mogelijk aan, onder andere door digitaal het gesprek met hun naasten aan te gaan. Social distancing krijgt voor hun een hele andere betekenis dan voor de meeste mensen. Het bezoek waar ze zo naar uitkeken is niet meer wat het was. Niets tastbaars, geen aanraking en het gemis van een écht gesprek is aan de orde van de dag.

WPK, WH Personeelsdiensten, Kwekerij Van Marrewijk Steelhoven, VOF Breugem, Laurent Fleur, Richplant, Houwenplant en Plantenkwekerij P. Van Geest hebben dan ook met alle liefde meegedaan aan de #flowerboostchallenge. Potplanten die in de container zouden belanden, hebben wij gered van hun eenzaamheid en een fijne plek gegeven bij cliënten in verzorgingshuizen in Oosterhout en Hoek van Holland. Een mooi gebaar om deze tijd wat te verzachten en iets aangenamer door te komen. Voor de potplanten en mensen geldt hetzelfde: zorg goed voor elkaar, denk creatief, blijf gezond en geef oprechte aandacht.

Benieuwd wie wij genomineerd hebben voor de challenge? Volg ons dan op Facebook, Instagram of LinkedIn. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van het laatste nieuws.

Werken bij WPK?

Join the family