Nieuws

Glastuinbouw Made concurrent van Efteling?

Bron: BN DeStem

Eens in de twee jaar doen de bedrijven uit Plukmade mee aan het jaarlijkse evenement Kom in de Kas. De uitnodiging van een tiental bedrijven in het glastuinbouwgebied Plukmade was niet aan dovemansoren gericht. Ruim 10.000 mensen zijn afgelopen weekend naar Made afgereisd om de mogelijkheden van de kas te proeven, voelen, ruiken en zien. Alles is mogelijk in de kas!

Maarten van de Rijt: “Het grote publiek heeft vaak nogal een negatief beeld met betrekking tot de glastuinbouw: het gebruik van pesticiden, milieuvervuiling en slechte arbeidsomstandigheden. Op dagen als deze kunnen we laten zien dat het werk in de kas juist bijzonder aangenaam is en dat het gebruik van gifstoffen grotendeels uitgebannen is.”

Overal in het gebied liepen mensen van bedrijf naar bedrijf en velen gingen met volle handen naar huis toe. In de meeste kassen was het namelijk mogelijk om verse producten te kopen. Daar hoefden zij niet lang mee te sjouwen, want zij konden met boodschappen en al instappen in een boemeltrein die rondjes reed langs de deelnemende bedrijven.

Wij hebben het als een super evenement ervaren en de Efteling heeft er qua drukte en bezoekersaantallen een concurrent bij: de glastuinbouw van Made.

Werken bij WPK?

Join the family