Nieuws

Milieubewust ondernemen met Opticlear Diamond installatie

Al jaren lozen wij ons water niet meer in de sloot. Doordat wij met gewasbeschermingsmiddelen werken, die absoluut niet bij de groenteplanten mogen komen, loosden wij wel water met nuttige meststoffen en bestrijdingsmiddelen via het riool. Een gedeelte van de middelen kon in het milieu terechtkomen en daar waren wij niet blij mee. Wij wilden het milieu zo min mogelijk belasten.

Gelukkig was daar de Opticlear Diamond installatie! Hiermee worden bestrijdingsmiddelen voor 99% uit het water gezuiverd. Doordat een omgekeerd Nanofilter op de installatie gebouwd is, kan het water zelfs hergebruikt worden. Hierdoor hoeven wij niet meer in het riool te lozen. Echter, totdat wij er 100% zeker van te zijn dat de installatie goed werkt, blijven wij voorlopig nog ons schone water in het riool lozen.

De installatie wordt ook gebruikt om virussen, bacteriën en schimmels te doden. Voorheen werden deze door verhitting uit het water gezuiverd – waarbij maar liefst één kubieke meter gas nodig was. Met de Opticlear Diamond installatie gebruiken wij per kubieke meter ontsmet water slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit.

Met deze nieuwe installatie voldoen wij aan de nieuwe wet- en regelgeving voor het gebruik van sommige bestrijdingsmiddelen. Op de hoofdlocatie in Made is de installatie al een aantal maanden operationeel. Op de tweede locatie in Made, die momenteel gebouwd wordt, wordt direct de tweede Opticlear Diamond geïnstalleerd. Onze locatie in ’s-Gravenzande volgt begin volgend jaar. Al met al zijn wij vooruitstrevend bezig om zo veel mogelijk het milieu te ontzien bij de productie van groente- en sierteeltproducten.

Werken bij WPK?

Join the family