Nieuws

Seizoen van start met prachtige koolplanten

De natuur trekt zich niets aan van het Coronavirus en groeit en bloeit gewoon door. Op ons ene bedrijf staan prachtige koolplanten die binnenkort allemaal verder groeien op de Europese akkers. Onlangs zijn wij weer gestart met de opkweek van verschillende kool- en bladgroenten, zoals bloemkool, rodekool, witte kool, Chinese kool, savooiekool, spitskool, spruitkool en koolrabi. Ook begeleiden we het opkweekproces van bijzondere trayplanten zoals selderij, bieslook en ui.

De groenteplanten groeien in de winterperiode in geconditioneerde ruimten en telen we onder andere op de fijne Westlandse bodem! Ons bedrijf is sinds dit jaar ook ingericht om biologisch te kunnen telen. Hoe ‘kool’ is dat! Een groene bodem is het halve werk en ook zo maken wij de wereld een beetje groener.

De komende maanden worden onze kassen dus weer omgetoverd tot een schitterend groene en uniforme vlakte. Bent u benieuwd op welke manier wij de trayplanten biologisch opkweken? Ton Zwinkels kan u hier in geuren en kleuren over vertellen! Of het nu gaat om bieslook, selderij of verschillende soorten kool- of bladgewassen, hij is de expert van de vollegrondstuinbouw.

Ton is zowel telefonisch als per mail te bereiken. U kunt contact met hem opnemen via:
Telefoon: +31 162-673366
E-mail: ton.zwinkels@wpk.nl

Werken bij WPK?

Join the family