Nieuws

Wij gaan voor bio!

Zoals je wellicht eerder hebt gelezen, zijn wij ‘On the way to PlanetProof’ gecertificeerd. Bij WPK zijn we iedere dag bezig om de wereld een beetje groener te maken. Om deze reden gebeurt ook de opkweek van de warme groente- en koolplanten op een biologische manier.

Wat houdt de biologische manier van opkweken eigenlijk in?

De teeltduur blijft hetzelfde: 15 tot 70 dagen. Het verschil tussen de biologische en reguliere opkweek van warme groente- en koolplanten zit hem in de keuze voor productiemiddelen. We gebruiken bij de biologische manier van opkweken namelijk uitsluitend biologische grondmengsels, meststoffen en ontsmettingsmiddelen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat biologische en reguliere planten en middelen van elkaar gescheiden blijven. Zo zijn biologische planten volledig afgeschermd van reguliere planten, werken wij op vaste dagen aan de biologische opkweek en letten we altijd op hygiëne.

Ondanks dat sommige delen van het biologische teeltproces absoluut verschillen van die van het reguliere teeltproces, verandert er niets aan onze kwaliteit. Zo blijven de zaden en ondergronden van uitstekende kwaliteit en sluit de biologische manier van het opkweken geheel aan op ons kwaliteitsplan dat wij continu in de gaten houden.

Als bedrijf mogen we onze producten natuurlijk niet zomaar biologisch noemen. We hebben dit eerst moeten bewijzen. En met succes; alle vestigingen van WPK beschikken over een officieel Skal-certificaat!

 

Werken bij WPK?

Join the family