Nieuws

WPK zet warmte opslagtank langs A59 in om operators te werven

Sinds afgelopen maand is de A59 een opvallend object rijker. Ter hoogte van afslag 32 richting Made is onze warmte opslagtank voorzien van een immense banner. Hierop vragen wij aandacht voor één van onze vacatures. Deze blikvanger combineert twee belangrijke ontwikkelingen in de tuinbouwsector, namelijk de duurzame manier van ondernemen en de stijging van het landelijke tekort aan personeel.

Duurzaamheid in de glastuinbouw staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda, waardoor onder andere hoge eisen gesteld worden aan gewasbeschermingsmiddelen, gebruik van fossiele brandstoffen en watergebruik. Onze grote geïsoleerde warmte opslagtank is één van de vele manieren waarop wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. De tank staat al een aantal jaar op deze locatie en wordt gebruikt om warm water voor een korte termijn in op te slaan, zodat efficiënter met energie omgegaan wordt. Sinds kort wordt hij ook als communicatiemiddel ingezet om operators te werven.

Dagelijks rijden honderden mensen voor woon-werkverkeer langs de opslagtank bij de hoofdvestiging in Made. Wij zagen dat als een mooie kans om in contact met potentiële medewerkers te komen en de oproep voor operators onder de aandacht te brengen. Ze hoopt op deze manier haar team van ruim 50 vaste medewerkers binnenkort uit te mogen breiden.

Net als de meeste bedrijven merken wij dat de krapte op de arbeidsmarkt en de mate van automatisering toe blijven nemen. Momenteel zoeken wij daarom operators, die verantwoordelijk zijn voor het draaiende houden van de machines en rijdend materieel. Daarnaast worden operators intern gecoacht, zodat zij uiteindelijk zelf een kleine groep collega’s kunnen aansturen. De focus ligt in deze functie op de voorbereiding en uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden als glastuinbouwmedewerker.

Werken bij WPK?

Join the family