Nieuws

Zonne-energie projecten WPK en Van der Lugt

Bijna twee jaar geleden (november 2014) hebben WPK en Van der Lugt zich met drie projecten ingeschreven voor de hoogste tranche van de SDE+ subsidie op zonne-energie. In onze ogen een mooie stimulans om op een milieuvriendelijk manier te investeren. Dat vond ook de subsidievertrekker, want alle drie de projecten werden goedgekeurd. Gezamenlijk zijn zij de komende 25 jaar goed voor ongeveer 500.000 kWh per jaar.

In het najaar van 2015 is het schuurdak van de WPK vestiging aan de Aaksterlaan in ’s-Gravenzande vervangen. Het dak was nog voorzien van asbesthoudende golfplaten, de hoogste tijd dus om deze te vervangen door een geïsoleerd schuurdak. Tegelijkertijd is er een installatie van 100 Wattpiek* (Wp) geplaatst.

Het dak van de bestaande bedrijfsruimte van Van der Lugt volgde in het voorjaar van 2016. Daar is een grotere installatie van 330 Wp geplaatst. Onlangs is de duurzame verbetering om gebruik te maken van zonne-energie ook bij WPK in Made doorgevoerd. Op een gedeelte van de bedrijfsruimte is een nieuw knikdek geplaatst, met daarop een installatie van 200 Wp.

*Wattpiek is de meeteenheid die gehanteerd wordt om het vermogen van zonnepanelen aan te geven volgens internationaal vastgestelde standaarden.

Werken bij WPK?

Join the family