Nieuws

Hygiënebeleid aangescherpt door realisatie nieuwe fustloods en karrenwasstraat

Sinds november 2019 zijn de fustloods en karrenwasstraat bij Westlandse Plantenkwekerij (WPK) echt klaar voor gebruik. Wij scherpen hiermee ons beleid op hygiëne nog verder aan.

Door de jarenlange ervaring in het kweken en enten van warme en koude groenteplanten weet WPK als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Wij houden in ons hygiënebeleid dan ook rekening met interne en externe invloeden. Hierdoor proberen wij de kans op het verkrijgen van ziektes en plagen tot een minimum te reduceren. Twee belangrijke aspecten uit het hygiëneprotocol zijn de realisatie van een nieuwe fustloods en karrenwasstraat. Met laatstgenoemde reinigt WPK de karren die retour komen van haar opdrachtgevers.

“Met deze investering zijn we beter in staat om mogelijke bedreigingen van buitenaf ook echt buiten de deur te houden. Wij vragen onze klanten om het voor ons en andere opdrachtgevers zo veilig mogelijk te maken. De eerste handeling in het ontsmettingsproces is dat de karren door de klant ingespoten worden met Virkon.”
Erik van der Arend – algemeen directeur

Daarna lossen wij de karren in een aparte loods, waar zij door de nieuwe wasstraat gaan. De wasstraat zorgt dat deze karren in twee stappen met twee verschillende middelen gereinigd worden. Pas als ze uit de wasstraat komen, mogen ze verder het bedrijfsproces in.

In totaal zijn de karren dus drie keer behandeld alvorens er weer planten op vervoerd worden. Zo kunnen wij op een automatische en gestructureerde manier vuile stromen van schone stromen onderscheiden. Het fust wordt op dezelfde manier gereinigd in de al eerder gerealiseerde gerobotiseerde wasstraat.

Copyright foto: Limex

Werken bij WPK?

Join the family